Hírek

Vádemelési javaslat: járműszerelvénnyel hagyta el a helyszínt

A Szombathelyi Rendőrkapitányság befejezte a büntetőügy vizsgálatát.

Egy ukrán állampolgárságú férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel anyagi káros közlekedési baleset okozott 2021. február 13-án, Csepregen, a Széchenyi téren, majd elhajtott a helyszínről. Munkatársaink a 32 éves járművezetőt Vasasszonyfán igazoltatták, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Az ukrán sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!