Hírek

Véres nyomok és a körzeti megbízott személyismerete

Három órán belül bilincselték a gödöllői rendőrök azt a 47 éves férfit, aki betörve egy házba 1 milliós zsákmánnyal menekült.

A tulajdonos 2021. január 2-án kora délután jelentette be, hogy gödöllői házába valaki betört, ékszerei, pénze, háztartási kisgépei hiányoznak. Az ingatlan betört ablakánál rögzített véres szennyeződés arra utalt, a betörő megsérülhetett, ezért a rendőrök riadóláncként értesítettek polgárőröket, üzlettulajdonosokat, hogy haladéktalanul jelezzék, ha sérült, vagy bekötött kezű vásárlóval, járókelővel találkoznak. Egy órán belül jött a válasz az egyenruhásoknak, hogy a helyi trafikban nem sokkal korábban egy véres tenyerű férfi vásárolt, majd beült egy bajuszos sofőr által vezetett kocsi anyósülésére és elhajtottak. Volt rendszám, volt személyleírás, a körzeti megbízottnak pedig tűpontos személyismerete. Nem sokkal később egy lakókocsiban elfogták a 47 éves, sérült kezű B. Tamást, aki hiába próbált volna bármit is tagadni, az asztalon lévő ékszeres dobozok, ékszerek és iratok megerősítették a rendőrök gyanúját, megvan az emberük a betörés helyszínéről származó értékek egy részével együtt.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett, bár tettére indokot nem szolgáltatott, szavai szerint nem tudja megmagyarázni, mi történt vele. Gyaloglás közben megállt a háznál, becsengetett, és mivel senki nem jött ki, átmászott a kerítésen, betörte az ablakokat és bement. Szatyorba szedte, amiről azt gondolta, értékesek – laptop, ékszer, pénz, szerszámok, majd elmenekült.

A zsákmány egy részét a rendőrök megtalálták és lefoglalták, B. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, egyben kezdeményezték letartóztatását.