Hírek

Vigyázat, csalók élnek vissza az oltási regisztrációval!

Egy nagykanizsai idős férfit lakásán kerestek fel a körzeti orvosi rendelő nevében ismeretlenek.

Egy idős, Nagykanizsán élő férfi tett bejelentést a rendőrségre 2021. február 22-én, hogy egy héttel korábban a délelőtti órákban lakásán megjelent két ismeretlen személy, akik azt állították, hogy a körzeti orvosi rendelő megbízásából mentek, és az új koronavírus miatt kialakult vírushelyzettel kapcsolatos oltási regisztációhoz szükséges iratok vannak náluk, amit alá kell írni, hogy bekerüljön az oltási listára. A gyanútlan idős férfi aláírta a dokumentumot, majd az ismeretlen személyek elmentek. Később gyanúsnak találta a körülményeket, ekkor felkereste a körzeti orvosi rendelőt, ahol elmondták neki, hogy senkit nem küldtek ki azért, hogy regisztrációt készítsenek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek megelőzése érdekében felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az oltási regisztráció érdekében senkit nem keresnek meg személyesen a lakásán, azt kizárólag a  https://koronavirus.gov.hu oldalon tehetik meg azok, akik élni kívánnak az ingyenes oltás lehetőségével.

Amennyiben úgy érzi, csalás áldozatává vált, tegyen bejelentést bármely rendőrnél vagy rendőri szervnél, illetve névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es díjmentes segélyhívó számon!

További információkról itt tájékozódhat.