Hírek

Vigyázat, fagyveszély!

A hét vége felé téliesebbre fordulhat az időjárás Baranyában. Körültekintőbb közlekedésre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Közlekedjenek figyelmesebben, és mindig tartsák be a sebességhatárokat. Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjanak!

A havas-jeges úton jóval kisebb a tapadás és hosszabb a fékút, ezért tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot.

Lakott területen kívül is számítsanak gyalogosok és kerékpárosok közlekedésére, akik nehezen észlelhetők a rossz látási viszonyok miatt. A gyalogosok és kerékpárosok figyelmét ezúton hívjuk fel a láthatóság fontosságára, mert akár az életük múlhat rajta!

Kérjük – ha még eddig nem tették meg –, vizsgálják át a járművek világító- és jelző-, valamint fékberendezéseit, a gumiabroncsok állapotát. Fontos, hogy jól működjön az ablaktörlő, legyen az autóban jégoldó spray, jégkaparó, valamint az, hogy téli ablakmosó folyadékot használjanak.

A havas úton tovább növelheti a közlekedők biztonságát a hólánc, amellyel maximum 50 km/h sebességgel szabad haladni.

Akinek hosszabb útra kell indulnia, vigyen magával feltöltött mobiltelefont, élelmet és innivalót, valamint plédet és hólapátot is arra az esetre, ha a hó fogságába kerülne!

… hogy mindenki hazaérjen!