Hírek

Visszaadták Jokey-t

Boldogan ugrott gazdájára az ötéves staffordshire terrier, miután a rendőrök megtalálták. A négynapos kényszertávollétért felelőssé tehető férfit elfogták.

Egy gödi férfi fordult a rendőrséghez 2021. február 20-án, mivel előző nap, házának udvaráról eltűnt kb. 300 ezer forintot érő kan kutyája. Feltevése szerint ellopták, amit adatgyűjtésük közben a dunakeszi rendőrök is egyre erősebben gyanítottak.

A munkából 2021. február 19-én délután hazatérő gazdit két kutyája várta az udvaron, mikor negyedórával később újra kiment hozzájuk, már nyitott kertkapuval és egyik jószágának hiányával szembesült. Hiába szólongatta, járta a környéket, Jokey nem volt sehol. A másnapi rendőrségi bejelentést követően megindult nyomozás rövid idő alatt eredményt hozott. Ugyan Heves megyéig vezettek a szálak, de 2021. február 24-én Jokey és gazdája újra találkozhatott egymással, a pórázt stílusosan egy kutyás rendőrtől vehette át.

Mint kiderült, egy 30 éves apci férfi gyanúsítható a kutya ellopásával. Az elfogott férfi azt elismerte, hogy elvitte a kutyát, de állítása szerint az udvarra nem ment be érte, mivel az utcán találta. „Megfogtam és elhoztam” – adta elő vallomásában, majd hozzátette, „szeretem a kutyákat, megtetszett, haza akartam vinni”. Meg is tette. Felnyalábolta az állatot, betette egy furgonba, beszállt, majd egy hevesi ismerőse házához vitte. Négy nappal később ott találták meg a rendőrök.

A 30 éves apci férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság.