Hírek

Zene nélkül mit érek én?

Közel egymillió forint értékben lopott fülhallgatókat, de kiállított mobilt is zsebre tett egy férfi Budapesten – a fővárosi rendőrök őrizetbe vették.

Egy XII. kerületi bevásárlóközpont műszaki üzletéből számos alkalommal, több mint egymillió forint értékben loptak el műszaki cikkeket 2022. április 22. és 2022. május 10. között. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. Kerületi Rendőrkapitányságának rendőrei azonosították, és május 14-én a bevásárlóközpontban elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a lopásokkal gyanúsítható F. Gergő budapesti lakost. 

Kiderült, hogy a szabadlábon védekező gyanúsított 2022 júniusában és júliusában újabb műszaki cikkeket lopott több budapesti plázából; F. Gergő beazonosítása ezen ügyekben is megtörtént. Őt a rendőrök 2022. augusztus 6-án egy bevásárlóközpontban fogták el. A férfi a gyanú szerint főként fül-és fejhallgatókra utazott: a dobozokat ruhája alá rejtette és kisétált az üzletből. Olyan is volt, hogy egy kiállított mobiltelefont tett zsebre.

A nyomozók a 39 éves férfit lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mely során beismerő vallomást tett; elmondása szerint a lopott dolgokat eladta. A rendőrök őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.​